Kom og vær med i garden

Vil du være med i Helsingør Pigegarde?

Inden du tager skridtet og bliver medlem af Helsingør Pigegardes fantastiske fællesskab, har du sikkert en masse praktiske spørgsmål om det at være pigergarder. Her på siden kan du finde svar på de mest almindelige spørgsmål. 

Hvis du ikke får svar på dine spørgsmål på denne side, er du velkommen til at kontakte Helsingør Pigegardes leder Sanne Bergsaker (se kontaktoplysninger nedenfor) 

Kom forbi hver onsdag i august måned i Pigegardens lokaler i Toldkammeret – dvs.: 

7. august 2024 kl. 18:30
14. august 2024 kl. 18:30
21. august 2024 kl. 18:30
28. august 2024 kl. 18:30


Helsingør Pigegarde
Toldkammeret
Havnepladsen 1, 3000 Helsingør

Du får masser af venner,  for du bliver en del af et stort sammenhold med piger fra 9 til 21 år. Vi har et rigtig godt sammenhold, og alle de andre piger skal nok tage sig rigtig godt af jer nye piger. 
Og så bliver du vildt god til at spille musik og lære at arbejde sammen med andre.

Nej, det behøver du slet ikke – det lærer du i Pigegarden! Vores undervisere er rigtig dygtige og vi spiller meget, så du bliver hurtigt super god til at spille. 

Pigegarden er kun for piger, så drenge har ingen adgang 🙂 Derudover skal du være mellem 9 og 14 år. Du er gammel nok, hvis du når at fylde 9 år inden nytår i det år, du starter. 

Tilmelding er ikke nødvendig, men du er meget velkommen til at ringe til Pigegardens leder, Sanne Bergsaker, på telefon 30 28 03 97, hvis du har spørgsmål. Hun er rigtig flink og vil meget gerne fortælle dig om alle de gode oplevelser, du kan få i garden. 

Ja, det kan du sagtens – hvis du er mellem 9 – 21 år.

Det er selvfølgelig gratis at komme og se om du vil være med – og hvis du bestemmer dig for at være med, koster det kun 275,- kr. om måneden, hvilket inkluderer musikundervisning, tattootræning,  musikinstrument samt masser af gode oplevelser. 

Når du først er blevet medlem af Pigegarden, skal du til pigegarde to  gange om ugen til marchtræning og musikundervisning. Marchtræning er om onsdagen, og musikundervisningen kan være fra mandag-torsdag alt efter hvilket instrument, du kommer til at spille. 

Når vi når til april  måned, får du din uniform, og derefter skal du til at være med til vores bymarcher i Helsingør hver lørdag i perioden fra maj-august.

Vi lytter meget efter hvad du kunne tænke dig, og i langt de fleste tilfælde får alle lov til at spille på det instrument, som de har ønsket. 

Når vi skal uddele instrumenter, får du muligheden for at prøve alle de forskellige instrumenter, vi har. Måske er der et instrument, som du synes er nemmere at spille på, end hvad du først har ønsket – og så kan det være, at du skifter mening.

Det er du samme dag, som du melder dig ind – altså, hvis du stadig vil. 

Nej, desværre ikke. Selvom vi meget gerne vil have dig som medlem, siger vores erfaring, at du først er helt klar til Pigegarden det år, du fylder ni.

Måned

Aktivitet

August

Nye pigegardere starter og følges ad som et samlet hold det første år.

September

Marchtræning, leg og samhørighed

Oktober

Uddeling af instrument, undervisningen starter og du bliver en del af Søsterordningen hvor du får en ”storesøster” som er en ældre pigegarder, der spiller på samme instrument som dig.

November

Du får uddelt Nissedragt

December

Nissemarch i Helsingør og du marcherer med uden instrument

Februar

TILLYKKE! Du har nu været i garden i ca. et halvt år. Det betyder at du er kommet i Tamkesteret (TAMBOURKORPSET/ORKESTERET)

Marts

Musikseminar. Alle øver og spiller nye numre, og I skal give jeres allerførste koncert.

April

Du får uddelt Pigegardens uniform

Maj

Hver lørdag fra maj til midt i september marcherer pigegarden i Helsingør og du marcherer med (uden instrument).

August

Tillykke! Du er nu 1 års pige og overgår nu til aspirantholdet. Det betyder at du nu spiller i enten tambourkorpset eller i orkesteret alt efter hvor dit instrument hører til.

August/september

Når du er meldt spilleklar af din spillelærer i tambour og har klaret spille testen i orkesteret må du spille med til paraden.

November

Årsafslutning! Til gardens sæsonafslutning spiller du koncert sammen med  aspirant holdet.

 

Vil du vide mere om Pigegarden?

Du er altid velkommen til at kontakte Helsingør Pigegarde, hvis du har spørgsmål eller ønsker yderligere oplysninger om vores optrædener, om at blive en del af garden eller anden information. Vi ser frem til din henvendelse!